Паска виходить пухка, ароматна, золотиста, наче сонечко! Цей рецепт перевірений тисячами господить.
ПОТРІБНО:
1 кг борошна (не більше і не менше),
400 г молока,
10 жовтків,
100 г дріжджів,
200 г масла або маргарину,
300 г цукру,
100 г родзинок,
0,5 ч. ложки солі,
цедра лимона.
ПРИГОТУВАННЯ:
Замісити опару: дріжджі розчинити у теплому молоці, додати 100 г цукру і 200 г борошна, добре перемішати і поставити у тепле місце, щоб опара збільшилась удвоє.
Відтак додати решту цукру, жовтки, сіль і борошно, вимісити, додати родзинки, цедру. Замісити до однорідності і наприкінці влити розтоплений, але охолоджений жир.
Місити приблизно 10–15 хв, поки тісто не почне відставати від рук. Поставити у тепле місце, щоб збільшилось удвоє. Тоді його прим’яти і зачекати, щоб знову підросло.
Розкласти тісто у форми, заповнюючи 1/3 об’єму, дати знову піднятись удвоє.
Духовку нагріти до температури 200 °С. Поставити паски і через 10 хв зменшити температуру до 170–160 °С. Випікати ще 50 хв.
З цієї порції виходить 3 паски діаметром приблизно 18, 20 і 25 см
СМАЧНОГО!
Комментариев нет:
Отправить комментарий